Tannrens

Med gode rutiner for tannrens holder du tennene sunne og friske. Tannstensrens har preventiv effekt, og bidrar til å motvirke blant annet karies, tannkjøttbetennelser og misfarging. Når du renser tennene hos din tannlege, fjernes bakteriebelegg og tannstein fra tenner og tannkjøtt. Du får også renset deler av tennene som er vanskelige å komme til.

Ta kontakt

Jevnlig tannrens forebygger tannkjøttbetennelse

Når plakk og tannstein får samle seg opp over tid, kan dette utvikle seg til betennelse i tannkjøttet. Dersom betennelsen forblir ubehandlet vil bakterier angripe tennene ved tannfestet. Det kan i verste fall føre til at tennene løsner. Det kan med andre ord lønne seg å få utført tannrens jevnlig. 


Vi utfører tannrens ved å benytte en «air scaler», et instrument som brukes til å vibrere løs tannstein. Deretter går vi over med en håndscaler, for å kontrollere at vi har fått bort alt av plakk og at tennene er rene og fine. Ofte benytter vi også «airflow» for å fjerne misfarging. Dette er en slags høytrykksspyling, der tennene rengjøres med en blanding av salt og vann. 


Oppretthold en god tannhygiene 

Hvor ofte tennene må renses vil variere fra pasient til pasient. Vi anbefaler uansett alle å få utført jevnlige kontroller hos tannlege, for å sjekke at alt er som det skal. Din tannlege vil da gjøre en vurdering av hvorvidt, og isåfall hvor ofte, du har behov for en mer grundig rens av dine tenner. 


For å opprettholde god tannhygiene er det også noen enkle grep du kan ta mellom tannlegebesøkene. Som en generell regel anbefaler vi: 

  • Tannpuss morgen og kveld 
  • Daglig bruk av fluorskyll 
  • Regelmessig bruk av tanntråd eller tannstikkere 

Vær spesielt nøye når du renser tennene om kvelden. Da får du fjernet matrester og bakterier som har samlet seg opp i løpet av dagen. 


Kontakt oss her for å bestille time for kontroll og rens av dine tenner.

Bestill time

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Ja
Nei
hCaptcha